6 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
½ dl punch eller ½ dl vatten och ½ tsk arrak hushållsarom
Garnering:
Florsocker
Sätt ungen på 200 grader. Smölt matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och matfett till äggvispet. Rör allt till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.
Gör glasyren: Rör samman florsocker och punch till en slät glasyr.
Stick med en gaffel eller provsticka flera små hål i den nygräddade kakan.
Häll glasyren över kakan. Låt kakan stelna i långpannan.
Skär den avsvalnade kakan i 35 rutor. Pudra över florsocker och servera.
1 kommentar:
Hej hej... Bara undrade lite eftersom det där med att inte hjälpa barnen att utvecklas lät lite som fröslundavägen. Ok. det finns bra personer där också, men de hsar ju tyvärr inte majoriteten.
Skicka en kommentar