01 september 2011

Veckans boktips

Vattenmelonen av Marian Keyes


Samma dag som deras dotter föds berättar James för Claire att han tänker flytta ifrån henne för att han har träffat en annan. Närmare bestämt den medelålders grannen. Claire blir utom sig, och kan för allt i världen inte förstå hur James har bedragit henne med någon som inte ens är attraktiv.

Hon lämnar London och flyttar hem till sin familj på Irland. Till en början ligger hon bara där i sängen och låter resten av familjen ta hand om sin dotter. När hon har lämnat sängen och är uppe om dagarna så börjar hon att dricka istället. Allt medans hon vätntar på att James ska förlåta henne och vilja ha henne tillbaka. James förklarade ju för henne att det var hennes fel att han var otrogen. Hennes sätt att vara praktiskt taget drev honom till att vara otrogen med grannfrun.

Till slut tar hon sig i kragen och slutar att dricka. Hon inser att hon måste finnas där för sin dotter, och inte lämna över allt ansvar för hennes liv till sin familj.

James kommer till Irland, och de börjar att diskutera hur skillsmässan ska gå till.. Men då får Claire äntligen höra det hon har väntat på så länge. James har äntligen förlåtit henne och vill försöka igen. Om hon är beredd att ändra på i stort sett allt hos sig själv.

James åker tillbaka till London, och det är meningen att Claire och bebisen ska åke efter några dagar senare. Men i sista sekunden börjar hon att tänka efter, och inser att allt ansvar för att James var otrogen ligger hos honom själv. Hon behöver inte ändra sig, och hon behöver absolut inte James.

Ännu en bok om min favoritfamilj. Marian Keyes blir jag alltid glad av att läsa. Huvudpersonen är alltid med om en katastrof eller ett trauma av något slag. Hela familjen sluter upp, och det slutar alltid lyckligt. Men åter igen, när ska den helt underbara mamman få en egen bok?


Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Vattenmelonen av Marian Keyes


Follow Liliths liv och leverne

1 kommentar:

Celine - En Aspergare i mängden sa...

sv - Gillar skarpt. Hur gör du när du beställer, berättar du hur du vill ha och så, ser du som en bild i ditt huvud hur du vill ha din design eller får de fria händer? Vad brukar du betala?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...