25 februari 2010

Dagens middag

Idag blev det en gammal klassiker till mat, köttfärssås. Fast jag tror inte att det finns två människor som gör det på samma sätt, det är en sån där man alltid utgår från grundreceptet och lägger till och tar bort efter tycke och smak. Här är i alla fall hur vi gör det.

1 gul lök
ca 700g blandfärs 50/50
2 dl milda mat 4%
1 paket passerade tomater
frusen majs
1 burk svamp
vitlökspulver
paprikapulver
salt
svartpeppar
kött och grillkrydda.

Bryn löken i lite smör. När den börjar få färg ha i köttfärssen och stek den. Häll i passerade tomater och grädden och låt puttra ihop på svag värme. Ha i majsen och svampen, krydda så mycket eller lite du vill. Servera med valfri pasta.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Daisy sa...

Ja, du har rätt när det gäller köttfärssås. Våran innehåller följande:
* Ett vanligt paket köttfärs
* 1-2 gula lök
* Ibland majs
* Gröncurrypasta
* vitlök
* 2-3 brk krossade tomater och lika mycket vatten
* buljong

Ätes med fördel i djup tallrik eftersom vi föredrar att ha den vattning =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...