25 januari 2011

Avundsjuka kan göra den vackraste person ful

Jag vet att det finns personer i min omgivning som avundsjuka på mig. Det låter väldigt skrytsamt men jag ska förklara vad jag menar att de är avundsjuka på.

Oavsett hur långt jag faller så landar jag alltid på fötterna medans de landade på ryggen och ligger och sprattlar som en skalbagge som försöker att vända på sig. För jag har lärt mig hur man ska landa rätt om man faller medan de gör på samma sätt som alltid men förväntar sig ett annat resultat.

Trots att jag har existens minimum så har vi alltid kyl, frys och skafferi fullt. Jag ger mina barn allt de behöver vad gäller kläder, skor och sånt. Jag betalar av på mina skulder medans de avundsjuka bara samlar på sig nya. Vi har till och med pengar kvar när nästa månads pengar kommer så att vi kan spara till de lite större och dyrare saker vi behöver, och vi kan unna oss lite vardagslyx utan att kontot visar minus.

Jag kan hitta glädje i det vardagliga och se det positiva istället för att bara fokusera på det som inte är som det ska.

Jag kämpar dagligen med mitt mående och gör det jag kan för att må bra och hitta en balans istället för att bara sitta och gnälla över hur dåligt jag mår men inte göra något åt det.

Jag försöker att omge mig med människor som får mig att må bra och som behandlar mig bra istället för att bara umgås med folk som behandlar mig illa och sen tycker om mig själv och förväntar mig att andra också tycker synd om mig.

Det är det jag menar med att de är avundsjuka, för att jag kämpar och aldrig ger upp utan hela tiden försöker att göra livet bättre för mig och mina barn.

Jag tycker inte synd om mig själv. Jag står för de misstag jag har gjort och försöker lära mig något av det för att inte göra om det istället för att bara skylla ifrån mig som de avundsjuka gör.

Men istället för att vara avundsjuka på mig borde de dels glädja sig för min skull, för jag glädjer mig när det går bra för någon jag känner, dels borde de se att kan jag så kan de också. Jag är inte bättre än dem. De kan också ha det som jag har det. Om de inte var så upptagna med att vara avundsjuka och tycka synd om sig själva.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

4 kommentarer:

Linda aka Tokmorsan sa...

Folk kommer alltid vara avundsjuka oavsett vad man säger eller gör!

Monica Andersson sa...

Håller med dej Lilith. Det var en fullpoängare! Kunde inte sagt det bättre. Ha en bra dag!
Kram

Pennylane sa...

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Lever också på existens minimun just nu då både jag och min man bivit arbetslösa. Men vi lyckas alltid ha det vi behöver med smarta husmorsknep och fantasi. Vi fokuserar på annan typ av lyx än andra människor.

Men lyckas också som du få underligt folk runt mig och männniskor som är avundsjuka och missundsamma mot en. Jag dina senaste inlägg kunde jag själv skrivit =)

Kram

Fru Eriksson sa...

Avundsjukan är den värsta sjukan ;)

/Ha dé.........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...