30 augusti 2011

Fruktstunder som upprör

Ja det är tydligt när man sitter på FL att det där med schemalagda fruktstunder är något som upprör. Så får man inte göra, för skolan ska ju vara gratis. Men nu är det faktiskt så att skolan får ha samlingar, där de som vill äter frukt. Och barnen i skolan behöver det. De äter ofta frukost tidigt och det blir ett långt glapp mellan frukosten och lunchen. Det samma med lunch och middag, där kan det också behövas något litet att stoppa i magen mellan måltiderna.

Då kommer nästa argument, men tänk på alla dem som inte har råd, alla stackare på socialbidrag. Newsflash. Jag är en sån där "stackare" med socialbidrag. Det finns utan problem utrymme i budgeten för frukt. Maja har med sig två frukter per dag, sen tar hon och Leo oftast var sin frukt på eftermiddagen. Hon har även med sig matsäck en gång i veckan då de har utedag. Jag går inte under ekonomiskt för det. Inte ens i närheten av det faktiskt.

Så jag vågar, helt fräckt, påstå att om en familj inte har råd med frukt, så är det inte på grund av att det inte finns pengar till det. Det är i de familjerna där man prioriterar att lägga 1500 kr/månad på cigg, där man gärna spenderar ett gäng kronor på helgfyllan eller att ta en stor, flashig tv på avbetalning. Pengarna till frukt finns, det är bara föräldrarna som är så egoistiska att de sätter sig själva före sina egna barn.

En frukt på eftermiddagen

En av trådarna om frukt i skolan.
Follow Liliths liv och leverne

2 kommentarer:

Mammabea sa...

Håller med dig! Och de flesta barn äter väl frukt varje dag ändå, förhoppningsvis!? Det kostar lika mycket att äta ett äpple hemma som i skolan..

Crazylicious sa...

Jag håller med dig till fullo, har t ex en kompis som alltid är hur fattig som helst och inte har råd att göra saker med sin dotter. MEN, kompisen både röker och festar (de helger som hon inte har dottern, d v s) och det vill hon inte dra ned på. Nähä, men klaga inte sedan när ni inte har råd att gå på bio...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...