02 mars 2010

Chokladmuffins med kola



Ingredienser
(ca 12 st)
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor typ dumle

Garnering
1 påse daimkulor
1 dl florsocker med choklad smak (eller 1 dl vanligt florsocker och 1 matsked kakao)
1-2 msk vatten


Sätt ugnen på 225 grader. Ställ formarna i muffinsplåtarna.
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.

Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Tryck ner 2 kolor i varje form.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Om du väljer att göra lite större muffins behöver de ca 15 minuter för att bli genomgräddade.

Låt muffinsen svalna (gärna i kylen 5 min för att förhindra att de sjunker ihop). Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och garnera med några daimkulor på varje.


Variera smaken
Det är gott att använda olika sorters godis i muffinsen. Pröva t. ex mintkola eller After Eight, vilket ger en god brytning till chokladen.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...