3 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 g smör i kuber
1 ägg
Fyllning
4 dl (ca 250 g) blåbär
1 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
Garnering
ca 2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en matberedare med kniven isatt.
Lägg sedan i smöret och tillsätt till sist ägget. Arbeta ihop till en deg.
Stjälp upp degen på ett bakbord. Knåda eventuellt degen med några få tag.
Tryck ut degen i en smord form ca 22 cm i diameter.
Blanda bär, vaniljsocker, strösocker och potatismjöl. Fördela bärblandningen över degen.
Grädda pajen i ca 30 min. Höj eventuellt värmen till 200 grader mot slutet om kakan inte fått tillräckligt med färg.
Sikta över florsockret. Servera gärna pajen ljummen med lite kall vispad grädde eller vaniljsås.
Läs även andra bloggares åsikter om blåbärspaj, baka, recept
1 kommentar:
mums :D
sv: men eller hur.. betalar redan hyra som det är ju :/
Skicka en kommentar