1 dl kakao
3½ dl socker
1½ tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl mjölk
1/4 tsk vinäger
1 dl varmt vatten
3 msk olja 3/4 tsk salt
Frosting:
1½ msk smör (rumsvarmt)
1 tsk vaniljsocker
5dl florsocker
3-4 msk mjölk
karamellfärg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt ägg, vatten, mjölk, vinäger och olja. Rör snabbt ihop tills allt är väl blandat.
Fyll smeten till hälften i muffinsformar.
Grädda ca 15 min, kolla med provsticka. Låt svalna helt.
Frosting: Rör ihop smör och vaniljsocker. Tillsätt florsockret lite i taget. Vispa i mjölken och karamellfärgen. Ställt kallt i 15-30 minuter. Spritsa eller bre ut frostingen på kakorna. Garnera efter egen fantasi med figurer, strössel eller mini-marshmallows.
Läs även andra bloggares åsikter om Recept, prinsessmuffins, baka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar