08 oktober 2010

Dagens skratt

eskilstuna kuriren kan man läsa att Sverigedemokraten Therese Borg ska gå ur Svenska Kyrkan efter att biskop Eva Brunne predikade om människors lika värde och gav sitt stöd för de antirasistiska demonstrationerna i måndags. Therese Borg skriver på sin blogg att "Det outtalade men ändå tydliga budskapet från predikstolen var alltså att vänsterextrema grupper som inte respekterar demokratins grundpelare bör stödjas i sin förföljelseliknande kamp mot sverigedemokrater".

Men jag tror att det Therese Borg har missat i hela frågan att vi faktiskt har en grundlagsskyddad åsiktsfrihet. Vi är fria att tycka och tänka vad vi vill. En av demokratins grundpelare är faktiskt yttrandefriheten. Vi är fria att säga våra åsikter så länge vi inte pekar ut enskilda individer eller folkgrupper. Ingenstans i predikan nämnades Sverigedemokraterna eller någon individ eller folkgrupp.

Det här är bara ännu ett exempel hur ett parti och dess politiker som hela tiden säger sig vilja Sveriges bästa, och vara stora anhängare av demokratin faktiskt tycker tvärt om. Så fort någon infrågasätter dem, vilket vi har en demokratisk frihet att göra, eller demonstrerar för att visa sitt missnöje, vilket vi även där har en demokratisk frihet att göra, så ropar de högt om förföljelse och hets mot dem.

De vill inte ha någon demokrati där människor har rätt till en fri vilja. Visar man att man inte tycker som de gör, så ropar de högt om att så får man inte göra.

Therese Borg, du borde läsa in samhällskunskapen på Komvux för att verkligen lära dig vad demokrati innebär. Där har människor rätt att visa att de inte står för samma åsikter som du gör, de har rätt att säga vad de tycker och tänker, att demonstrera för att visa sitt missnöje.

Men att gå och gråta ut i pressen och hävda att man blir förföljd av extremister p.g.a en demonstration och att en biskop pratar om alla människors lika värde, det är bara skrattretande och påminner om en sexåring i en trotsperiod som inte får som den vill. Vill man bli tagen på allvar så får man börja med att bete sig på ett allvarligt sätt.

Follow Liliths liv och leverne

1 kommentar:

elin sa...

grattis! du blev en av finalisterna i veckans blogg! =) nu är det bara till att ragga lite röster!

om du skriver om det på din blogg ökar självklart chanserna att du vinner :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...