02 februari 2011

sjukklingar, sovmorgon och kvällsmys

Min lilla skrutta såg lite hängig ut när jag stod och gjorde middag så jag tänkte att jag skulle ta tempen på henne, hon är ju så stor nu att hon kan ha termometern i munnen tack och lov, för både hennes och min skull. Men termometern var spårlöst försvunnen, jag misstänker att den åkte ut med soporna när jag städade ut mitt jag-lägger-det-här-så-länge-skåp.

Ju mer klockan blev ju hängigare såg hon ut. Men det är svårt att veta om hon har feber för varje kväll när hon börjar att bli trött så blir hon blek i ansiktet och varm, precis som när hon är sjuk. Men när jag såg hur glansiga hennes ögon var så visste jag att hon kommer att bli sjuk när som helst.

Problemet är bara att i morgon ska ju bästa grannen Micke skjutsa mig till apoteket, och jag måste verkligen dit och fylla på medicinförrådet. Men efter ett telefonsamtal med honom så löste vi det också så att hon får helt enkelt följa med. Jag frågade henne om hon mådde tillräckligt bra för att orka det, annars hade jag fått försöka ordna barnvakt medan vi är iväg. Men hon sa att hon ville så då får hon följa med.

Däremot frös hon så mycket ikväll att hon inte ville duscha utan ville hoppa direkt i pyjamasen, så självklart fick hon det. Nu har jag precis stoppat henne och Leo i säng och ska ta och krypa i myskläder och kolla serier under filten. Alla andra hade säkert blivit uttråkade av att göra det varje kväll, men för mig är det den bästa sortens kvällsmys. Sen får jag lite sovmorgon i morgon eftersom att jag inte behöver väcka Maja för sexårs, så jag får sova 45 minuter längre.

Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...