06 maj 2011

Trodde jag att det skulle fungera

Redan i eftermiddags när jag hade kommit hem efter att ha hämtat Leo ifrån dagis så pratade jag med trollen om kvällen.

Jag förklarade för dem att jag orkar inte med mer bråk på fredagar när de ska göra sig i ordning. Så hädanefter så skulle jag göra dem i ordning på kvällen precis som vanligt, och så får de göra sig i ordning själva i morgon bitti när de är pigga och utvilade istället.

Jag pratade också med dem om hur det känns för mig på fredagar när de bråkar så där och att jag blir ledsen och mår dåligt när de beter sig så.

Så allt var frid och fröjd och eftermiddagen flöt på. När jag hade diskat efter middagen så fixade jag fredagsmys åt dem.

Då tog de fredagsbråket då istället för vid sänggåendet. Så en halvtimma senare var slutresultatet det samma som varje fredag, ledsna barn och en ledsen mamma som bröt ihop så fort de kommit i säng.

Jag klarar inte av det här längre, att det blir så här varje fredag oavsett vad jag gör eller inte gör. Jag orkar inte tillbringa varje fredagkväll med att gråta hela kvällen efter att de har lagt sig. Jag klarar inte det en fredag till, men kan inte komma på hur jag ska kunna undvika det. Jag har provat allt och inget fungerar, det känns som om det är hugget i sten att fredagar måste innehålla bråk och gråt.

Ikväll är jag bara ledsen och allt känns hopplöst, som varje fredag.

2 kommentarer:

Monica Andersson sa...

Oj stackars dej. Du har gråtit mycket denna veckan. Jag förstår att du har det skitjobbigt både fysiskt och psykiskt. Och jag kan inget göra... Men jag tänker på dej i alla fall.
Och tack för fin kommentar hos mej.
Jag önskar att du får lite lugn och ro i helgen. Men du har födelsedagsfest för Leo i morgon. Det kanske blir lite jobbigt. Men jag önskar av hela mitt hjärta att det lugnar ner sej.
Dina tisdagar kanske har blivit fredagar i stället.
Styrkekramar till del önskar jag. Och du ska ha en trevlig helg oxå!!

Monica Andersson sa...

Jag vet att du klarar det. Du är så förståndig och klurig så det fixar du. Det är bra med positiva tankar. Det underlättar. Och barnen blir större. Då får vi hoppas att allt det här gamla är glömt. ;)
Skönt om dej!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...