05 maj 2011

Veckans boktips

Levande historia av Hillary Rodham Clinton

I boken så får vi följa Hillary ifrån hennes barndom och fram tills hon blev senator för New York. Hon skriver öppet och ärligt både om sin yrkesroll och sitt privatliv som mamma och fru.

Trots att boken är över 600 sidor och handlar mycket om politik så känns den inte tung eller svårläst. Den har ett flyt ifrån början till sista sidan.

Hon skriver mycket om sitt arbete för kvinnor och barns rättigheter och hur hon rest världen runt för att belysa dessa frågor som löper som en röd tråd genom boken.

Det privata är också väldigt öppet, om än något tillrättalagt. Man får läsa om allt ifrån hennes uppväxt och hennes föräldrar, till hur hon och Bill träffades och hans otrohet. Men det privata snuddar bara vid ämnena, medans det politiska är beskrivet in i minsta detalj vissa gånger.

Man får en ny respekt för henne, både som politiker, och som människa. Dock kan jag känna att det är ändå något som fattas. För trots att det är en memoar, så handlar boken mer om politik och spelet bakom gallerierna, än om henne som person. Visst innehåller boken mycket personligt och privat, men till största delen handlar det om henne som offentlig person. Som hustru till en politiker, First Lady och senare senator. Jag hade velat läsa mer om henne, hur hon tänker, känner, resonerar förutom det politiska.

Slutsatsen är ändå att hon är en kvinna att se upp till och inspireras av, både yrkesmässigt och personligt och såna behöver vi.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Levande historia av Hillary Rodham Clinton


Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...