04 augusti 2011

Veckans boktips

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger


Andrea är precis färdig med college när hon som av en slump får ett jobb som assistent åt den berömda Miranda. Vad hon inte vet är att Miranda är ondskan personifierad. 24 timmar om dygnet ska Andrea stå till Mirandas förfogande.

Andrea inser snart att jobbet som verkade så bra till en början snarare är ett års tortyr. Dygnet runt kräver Miranda de mest löjliga saker. Och Andrea lyder hennes minsta vink. På bekostnad av sitt eget liv kämpar Andrea för att göra livet perfekt för sin chef. Hon är så upptagen av sitt jobb att hon inte märker att hon är på väg att själv förlora allting som är viktigt för henne: familjen, bästa vännen och pojkvännen.

Men allt hårt slit lönar sig till slut. Andrea ska få följa med till modeveckan i Paris. Äntligen får hon sin chans att visa vad hon går för. Men mitt i modeveckan får hon ett samtal, hennes bästa vän ligger i koma.

Ska Andrea slutföra veckan i Paris? Vänner ligger ju i koma och märker ändå inte om Andrea är där. Eller ska hon äntligen våga berätta för sin chef vad hon tycker, och sedan åka direkt för att finnas där vid vännens sida?

Det här var en bok som var i stort sett likadan som alla andra i den här genren. Inga större besvikelser, men heller inga större överraskningar. En småkul bok som ibland dock var lite överdriven.



Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...