02 september 2007

Dagens mat

Sandras Skogspanna

  • 600g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 200g valfri färsk svamp
  • smöt
  • ½msk olja
  • ½tsk svartpeppar
  • 1½msk koncentrerad kött och vinfond
  • 4dl kelda mellangrädde
  • 2msk lingonsylt

Skär köttet i 1cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs i några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop 5 minuter. Rör i lingonsylten. Servera med kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...