2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
150 g smör eller margarin
Glasyr
4 msk smör eller margarin
250 g florsocker med chokladsmak eller vanligt florsocker och 2 msk kakao
3 msk starkt, kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 minuter.
Gör glasyren: Smält smöret, rör ner florsockret, kaffet och vaniljsockret.
Bred glasyren över kakan medans den fortfarande är varm.
Strö över valfri garnering över glasyren innan den stelnat så att garneringen fastnar. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.
Läs även andra bloggares åsikter om kärleksmums, recept, fika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar