2½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk sirap
100 g smör eller margarin
½ tsk bikarbonat
½ msk vatten
Hacka mandeln grovt. Blanda mjöl och socker, gärna i en matberedare. Har du ingen matberedare fungerar det alldeles utmärkt att göra det med händerna.
Tillsätt sirapen och matfettet skuret i mindre bitar i mjölblandningen. Blanda ner mandeln.
Rör samman bikarbonat och vatten. Tillsätt det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Forma degen till rullar och linda in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rullarna i 30 st, ½ cm tjocka, skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 6 minuter. Låt dem kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar