27 oktober 2010

Nej, det är inte synd om dig

Jag ser det hela tiden på Facebook och bloggar. Folk beklagar sig om hur synd det är om dem. Och jag ska inte hyckla, jag gör det också mellan varven. Jag drar på mig offerkoftan och tycker buhu stackars mig. Sen går det oftast över dock efter tio minuter för jag känner mig bara löjlig.

Folk måste börja inse att deras egen lycka är deras eget val. Att bara sitta där och rabbla upp allt som är fel i ens liv och tycka synd om sig själv utan att göra något åt det visar bara att du nog kanske förtjänar att ditt liv är som det är. Kan tyckas elakt, men det är sant.

Det är du som är ansvarig för din egen lycka. Är du inte nöjd med något så måste du själv jobba aktivt med att förändra det. Ingen liten söt fe kommer med ett litet magiskt spö och viftar med det över ditt huvud och så vips så är allt bra igen. Du kan inte skylla på någon annan än dig själv om ditt liv inte är som du vill att du ska vara.

Tycker du att din kompisar inte bete sig som riktiga kompisar ska, så är de nog inga riktiga vänner och varför har du då kontakt med dem? Är du missnöjd med ditt jobb så sök ett nytt, utbilda dig till något annat. Är du inte nöjd med vart du bor så flytta.

Och nu kommer alla ni som sitter där ute och tycker synd om er själva att tänka "ja men det är faktiskt inte så lätt". Jo faktiskt, så lätt är det. Jag har själv gjort det. Sa upp mig från ett jobb som fick mig att må dåligt, raderade större delen av min vänkrets för jag upptäckte att de inte var riktiga vänner och flyttade till ett område som jag trivs med. Och ja, det är tufft och jobbigt när man är mitt uppe i det. Men tro mig, det är värt det tusen gånger om när du väl har kommit dit du vill och ditt liv är så som du vill ha det.

Så sluta gnäll, släng offerkoftan i soporna, rulla upp ärmarna och ta i, så ska du se att du också blir lycklig. Men sluta för fan att gnälla.

Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...