1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Garnering:
1 msk kanel
1 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten tunt i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Det är viktigt att kaksmeten breds ut så jämnt som möjligt i formen. Blir det tjockt i mitten och tunnare mot kanterna är risken stor att kanterna blir brända.
Blanda kanel och socker. Strö kanelblandningen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär upp kakan medan den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar