20 december 2010

Knapriga kanelrutor ca 30 st

100 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Garnering:
1 msk kanel
1 msk socker


Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

Bred ut smeten tunt i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Det är viktigt att kaksmeten breds ut så jämnt som möjligt i formen. Blir det tjockt i mitten och tunnare mot kanterna är risken stor att kanterna blir brända.

Blanda kanel och socker. Strö kanelblandningen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skär upp kakan medan den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna på galler.



Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...