20 januari 2011

Trött men nöjd

Idag har varit en väldigt lång dag. Eftersom att jag skulle iväg idag så skulle jag försöka hinna med allt här hemma innan jag lämnade Leo på dagis. Det var ju bara att glömma så jag fick ta det mest viktiga som rensa kattlådan, diska undan efter frukost och dammsuga under köksbordet.

Efter att jag hade lämnat herrn på dagis så gick jag hem till grannarna på en mugg kaffe. Sen körde Micke mig och Janna till sjukhuset där jag skulle lämna blodprov för ADHD-utredningen och så ville han kolla mina levervärden och så eftersom att jag ätit mediciner så länge. Jag fick även lämna urinprov eftersom de kollar efter Amfetamin, Tramadol och såna saker som är väldigt vanligt att man självmedicinerar med. Det var första gången jag fick kissa under övervakning och det var ju inte det lättaste.

När det var klart så gick vi och sa hej till mamsen som jobbar på sjukhuset. Vi pratade ett tag och sen bar det av vidare för mig och Janna till veterinären för att köpa mat till tjockkatten, han satsar ju på beach 2011. När vi är där och jag ska betala så kommer jag på att de tar ju bara visakort och mastercard och det har ju inte jag och inga kontanter hade jag på mig heller. Så vi gick upp till djuraffären som ligger bara några 100 meter därifrån och där var maten billigare så där kommer jag att handla i fortsättningen.

Sen traskade vi ner mot stan. Vi pratade hela vägen. Det är så skönt att prata med nån som förstår och som går igenom på ett ungefär samma saker. Någon som tar mig för den jag är och där jag kan vara mig själv utan att behöva lägga på en mask och låtsas att allt är bra. Det gör att allt faktiskt blir lite bättre.

Nere på stan så gick vi igenom i stort sett varenda affär för att hitta en mössa till Leo som går ner över öronen ordentligt, på hans mössa sticker ju örsnibbarna fram och de blir helt röda när vi är ute. Men de enda mössorna vi hittade som gick ner över öronen var så grovstickade att man kunde sticka ett finger igenom. Hur tänkte de där? Paketpapper att slå in saker i som jag säljer på Tradera hittade vi inte heller. Bokia brukar ha men det var slut och de visste inte riktigt när de skulle få in det igen. Och mitt som är helt slut.

Allt annat jag skulle ha blev i alla fall inhandlat. Ansiktspeeling, ansiktsvatten, värmeljus, en låda till Majas alla smågubbar och lite annat smått och gott fick följa med hem.

När vi sen stod utanför min port så kom gårdskarlen för att lufta mina element. Maja vaknade ju till och med inatt av att det var kallt. Och hjälp vad varmt och skönt vi har det nu. Men han sa själv att det bara är en tillfällig lösning eftersom det hela tiden kommer in luft i systemet och eftersom att jag bor högst upp så drabbas jag värst. Men de hade beställt nånting som skulle tömma luften i systemet och så skulle han kolla till systemet i morgon för att se att allt fungerar. Han är verkligen bäst.

Och nu sitter jag här med kaffe och är helt slut. Hade hoppats på att kaffet skulle pigga upp mig men det gjorde det ju inte. Så hur jag ska orka laga mat förstår jag inte. Jag vet att för de flesta låter det fjantigt att man blir så slut av nån timma på stan, men för mig tar det verkligen all energi jag har och lite till. Så just nu sitter jag och argumenterar med mig själv om att vi inte ska beställa hemkörning. Men det känns lite onödigt när vi har mat hemma. Men gud så skönt att slippa laga mat.

Nu ska jag ta en mugg kaffe till och fortsätta att argumentera med mig själv om hemkörning eller hemlagat. Fast helst av allt hade jag velat lägga mig och sova.

Visst ser jag ut som om jag är värd hemkörning

Follow Liliths liv och leverne

1 kommentar:

Monica Andersson sa...

Morsning! Visst är du värd hemkörning. Du ser så snäll, söt och rar ut och jag fattar inte att du orkar med så mycket. Jag hade varit helt slut om jag hade gjort lika många ärenden som du. Skönt att ni fått värme igen. Hoppas bara det håller i sej. Ha en bra fredag! Kramar till er alla. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...