21 april 2011

Veckans boktips nr 1

Jag älskar ju böcker och läser så fort jag kommer åt. När jag är ute och röker, när jag har en kvarts dötid, en timma mitt på dagen under en filt när ungarna är på dagis. Därför tänker jag varje torsdag börja med veckans boktips här på bloggen. Så här är mitt första boktips.

På pottkanten av Gisela Chand



Anna är en svenska som bor i London, med engelsk man och barn. Hennes man är en framgångsrik läkare, och Anna kunde inte tro sina ögon när det blev de två. Dock upptäckte hon att trots att England är ett modernt land i europa, så är det enorma kulturskillnader.

I hennes mail med sin syster i Sverige får vi följa hennes vardagliga liv där hon brutalt kastas ut av sin man och finner sig både bostadslös, ensam med en tvååring och desutom gravid igen. Till slut i sin jakt på bostad, träffar hon på Fatima. En afrikansk kvinna, som välkommnar Anna med öppna armar.


Det här var en lite smålustig bok. Inget jag kommer läsa igen, men det fungerade som tidsfördriv. Den var lite tunn, jag hade gärna läst mer om vad som hände sen, få veta fortsättningen på Annas liv med den nya bebisen. Är lite tveksam till om jag kommer att läsa något mer av Gisela Chand, men för att vara en debutbok är den inte så tokig.

Format Pocket
Antal sidor 153
ISBN 9789197379533
Boken går att beställa här

Follow Liliths liv och leverne

2 kommentarer:

crola sa...

låter ju helt sjukt att du i stort sett går obehandlad..
Jösses..

Själv träffade jag den konstigaste läkaren idag, hon var den enda som pratade:)
Gick bra ändå.

Kram och trevlig helg

Johanna sa...

Synd att du röker -.-

www.stylebyjojo.blogg.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...