3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
175 g smör
Fyllning:
Rivet skal av ½ citron
250 g blåbär
3 msk strösocker
Tillbehör:
Pajform med löstagbar botten eller
springform, ca 22 cm i diameter
Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en smord pajform. Degen ska gå en bit längs kanten. Ställ åt sidan.
Gör fyllningen: Riv skalet på citronen. Blanda bär, socker och citronskal.
Fördela bärfyllningen i pajskalet. Grädda pajen 20-25 minuter.
p.s gilla gärna inlägget på Bloglovin så fler få ta del av receptet



2 kommentarer:
Alltså... Jag förstår inte riktigt. Varför får flera ta del av inläggen om jag gillar dem?!?
Va goood den pajen såg ut ska ja verkligen testa =)
Skicka en kommentar