22 april 2010

Billiga barn

Att ha barn som konstant vägrar att göra som man säger och PMS går inte ihop och extra tydligt blev det idag när det är torsdag. Trollen städar alltid sina rum på torsdagar eftersom att de åker på fredagen och jag inte vill titta in på ett rum där man inte ser golvet pga alla leksaker som ligger framme. Alla andra dagar förutom torsdagar är jag fullt nöjd med att de bara tar det värsta, och prioriterar det som de spritt ut i resten av lägenheten. Men på torsdagar är det en annan femma. Då ska varenda liten pinal ner i korgar och backar och hyllor. Jag struntar fullständigt i vilka korgar, backar och hyllor det hamnar i, så länge det inte ligger på golvet.

I vanliga fall tar det dem ca 30 minuter att städa på torsdagar. Vi är hemma från dagis runt halv fyra och mellan halv fem och fem nån gång så äter vi. Bra så. de brukar alltså utan problem hinna med att städa. Dock inte idag. Jag vet inte hur många hysteriska utbrott jag har hunnit med att få för att de inte städar. De har bråkat, slagits, retats och lekt. De har gjort precis allt, förutom att städa. Sista saken plockades undan i ungefär samma ögonblick som jag stod i köket och ropade att det var mat.

Straffet blir bara dusch inget bada och ingen städpeng. För städpeng brukar de få på torsdagar. En enkrona att stoppa i sparbössan. Inte som muta, utan enbart för att visa dem att vill man ha pengar, ja då får man också prestera nånting själv också. Rasmus lärde sig det i tidiga år han också och knotar aldrig om man säger åt honom att städa.

Så nu sitter jag här efter maten med en kopp kaffe innan de ska duscha och är helt slut. Slut för att jag hela veckan fått tjata och gnata, för att jag varit tvungen att bli riktigt sur för att de över huvud taget ska lyssna och göra som jag säger. Slut för att jag hela veckan har fått lyssna på hur de tjafsar med varandra konstant. Och i morgon kväll, när jag vet att jag inte får träffa dem på en vecka så kommer jag att sitta här och sakna dem så det värker i hela kroppen.



1 kommentar:

Lajbanssons leksaker sa...

Hej, Lilith!

Lajbansson här -- ville bara tipsa om en tävling vi har, där du som eminent bloggare kan vinna presentkort på upp till 1 000 kronor ur vårt sortiment av leksaker, trendiga barnkläder och babytillbehör!

Låter det intressant? Läs mer på tävlingssidan på Lajbanssons leksaker
Tipsa gärna dina vänner och bekanta, så är de också med och tävlar!


Lycka till med bloggandet!
Med vänlig hälsning,
Lajbanssons leksaker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...