03 november 2010

Dagens idiot

Medans jag pysslar här hemma och bakar så har jag även ögonen och öronen på Partiledardebatten. Och nu hörde jag det mest idiotiska jag någonsin har hört, och inte helt förvånande så kom det uttalandet från Jimmie Åkesson.

Han sa att att en av anledningarna till att vi ska stoppa invandringen (Ja, han sa stoppa, inte minska. Så alla ni som hävdar att nej sd vill ju inte stoppa invandringen, bara minska ni ska sluta hävda det nu när herr SD själva i tv sagt "stoppa invandringen") är för att vi genom att ta emot invandrare bara ökar på arbetslösheten. För att folk är arbetslösa är för att det inte finns några jobb. Åter igen, jag älskar han som tar fram all statistik åt SD, snacka om att leva på en annan planet.

Nu är det så att inom många arbetsområden så är det faktiskt arbetsbrist p.g.a att det inte finns utbildad personal. Sjukvården är ett sånt område. Det är därför det är så långa väntetider. Det finns inte tillräckligt med läkare, sjuksköterskor o.s.v. Ett sätt att förkorta väntetiderna (som var ett av deras löften när de kandiderade till landstingsvalet här i Eskilstuna) och det bästa sättet, är faktiskt arbetskraftsinvandring. Att rekrytera kompetent personal utifrån. För vi har inte tillräckligt med utbildade läkare här. Det är för få som utbildar sig, som fortsätter att specialistutbilda sig.

En annan anledning till att vi har en väldigt hög arbetslöshet är för att många företag antingen lägger ner, eller flyttar utomlands, vilket inte heller har med hur många invandrare vi tar emot.

Så kära Herr SD, när ska ni sluta att hitta på siffror, statistik och fakta och faktiskt ta reda på hur det står till i verkligheten? Inte ens den enklaste logik klarar ni av. Arbetskraftsinvandring = fler som anställs = mer skatt, arbetsgivaravgifter och moms = mer pengar till staten = Enkel logik. Sen är det faktiskt så att lågkonjukturen beror inte bara på Sverige, inte i hög grad alls faktiskt. Det styrs av många andra länders ekonomi, går det nedåt för dem så gör det det för Sverige.

Lite senare i partiledardebatten: Jag trodde inte att han kunde säga något mer korkat än det han nyss sa, men åter igen så gör SD mig inte besvikna när det gäller ett gott skratt. Invandrarna är outbildade hela högen tydligen. Har han helt missat att ca 4 av 10 läkare och tandläkare är invandrare. Sist jag kollade upp det så krävdes det många års hög utbildning för att bli läkare och tandläkare.

Och många små familjeföretag ägs av invandrare, ja det är faktiskt fler invandrare än svenskar som har småföretag. Det är kiosker, kebaber, pizzerior osv. Hur många svenskar är beredda att jobba 12 timmar om dagen 7 dagar i veckan för att tjäna precis så att man kan försörja familjen.
Det är majoriteten av svenskarna alldeles för bekväma för. De skulle aldrig stå på en pizzeria klockan 3 en lördagnatt och ta beställningar av fulla människor. Nej, de vill ligga och sova gott i sina sängar vid den tiden, eller vara en av de fulla människorna som vill ha något att äta.

Så jag hävdar att i de flesta fall så har invandrare faktiskt en starkare arbetsmoral än vad svenskarna har.

Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...