27 december 2010

Dåligt samvete

Idag har jag dåligt samvete för tusen saker utan att kunna förklara varför.

Jag har dåligt samvete för att jag sov så länge trots att det inte gick någon nöd på trollen. De hade storebror som såg till dem och gav dem frukost. Och det har jag också dåligt samvete över, att Rasmus tog sina syskon medans jag sov.

Sen har jag dåligt samvete över att klockan blev så mycket att vi inte hann gå till Fröslunda för att hämta ut min antibiotika och köpa ny cola till min soda stream trots att det inte drabbar någon annan än mig själv.

Jag har dåligt samvete för att jag inte började att plocka undan julsakerna lite smått vilket jag hade tänkt att göra.

Jag har dåligt samvete för att jag inte diskade undan tallrikar, bestick och glas efter middagen nyss utan istället valde att sätta mig här med en mugg kaffe och blogga om hur dåligt samvete jag har.

Jag har dåligt samvete för att jag inte städade toaletten och badrummet som jag hade tänkt att göra idag, trots att jag har hela lovet på mig att göra det.

Och jag vet inte ens varför jag har dåligt samvete. Jag har ingen anledning till att ha det, och ändå har jag det och kommer att överkompensera i morgon.

Fröken självkritisk

Follow Liliths liv och leverne

2 kommentarer:

Linda sa...

Nej nej inte ha dåligt samvete. Det leder ingen vart ändå. Se det bara så här inget av det du skall göra rymmer i alla fall. Så drick din kaffe och ta lugnt!

carolinhe med H sa...

Men du behöver inte ha dåligt samvete, ibland får man vara lite ego och det är trots allt lov. så ta lite i taget istället :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...