20 december 2010

Så less

Gud vad trött jag blir på alla dess rosa fjortisbloggar med tjejer som har tuttarna uppe vid hakan p.g.a tusen inlägg i bhn och putar med läpparna så att självaste Kalle Anka skulle bli avundsjuk. Och alla drömmer de om att bli nästa Kissie, Blondinbella och vad fan alla blonda modebloggare heter.

Ge mig en äkta blogg att läsa med ett vettigt innehåll. Jag skiter i vad du har köpt på H&M och ditt senaste sminktips. Dina särskrivningar gör att jag vill tvätta ögonen med klorin. Jag vill ha inlägg som har något att säga där tjejerna är äkta och inte ser ut som sönderblonderande bimbos.

Follow Liliths liv och leverne

3 kommentarer:

carolinhe med H sa...

Tur att jag inte hör till dem där fjortisbloggarna då :p

Jacqueline Kothbauer sa...

Isabella Löwengrip alias Blondinbella är med i min nysläppta bok "Mediababe-nio steg till framgång med hjälp av media" som hon bloggade om förra veckan. I samband med det mejlade hon och skrev även om sin nästa bok som kan sägas handla om att förverkliga sina drömmar. Jag tror inte att jag avslöjar för mycket om jag säger så.
Det känns klockrent.

För jag valde Isabella som en av tio stjärnor i boken Mediababe, just för att hon är så duktig på att förverkliga sina drömmar. Senast häromdagen skrev hon till en tjej som saknade inspiration om vikten av att leta efter olika människor, aktiviteter och annat som kan ge den kick man behöver. Min förhoppning är att de tio djupporträtten i Mediababe, där Isabella Löwengrip är ett, skall ge just inspiration till att förverkliga dina drömmar.
God jul !! Jacqueline

Jacqueline Kothbauer sa...

Lillith, du skrev på min blogg att du inte tror att alla föräldrabloggar kan bli så mycket mer.Jag tror skillnaden mellan de föräldrabloggar som utvecklas till böcker, föreläsningar, krönikor i tidningar med mer är att den som bloggar ser potentialen.
Jag förstår din kritik av bloggar som drivs av behovet av uppmärksamhet. Samtidigt är media en avspegling av samhället. I vissa åldrar har vi utseende som allra mest på vår sida. Oftast när vi är riktigt unga. Vid andra tidpunkter i livet har vi kunskaper och erfarenheter att dela med oss av. För en del förblir bloggen en hobby, men anledningen till att jag skrev boken "Mediababe - nio steg till framgång med hjälp av media" är den kan bli så mycket mer än så för den som vill.
Din blogg handlar mycket om ditt enskilda liv som du valt att lägga ut för andra människor att ta del av. Spegla sig i och få perspektiv på sig själva med. Den stora skillnaden mellan den och en bok eller ett program i tv är att det inte märks att du anpassat vad du skriver för en specifik målgrupp. Du skriver av dig, inte nödvändigtvis för någon annan. Skulle du ändra på det hade din blogg tagit det första steget till att bli ännu viktigare för dina läsare. Det är en grundläggande skillnad mellan stora, populära bloggar och mindre, strikt personliga. Att de senare är till för bloggarens skull enbart, medan den förstnämnda kategorin är bloggare som hela tiden anpassar innehåll och form till sin publik. Tack för att du kom förbi och lämnade kommentar på min blogg. Jacqueline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...