08 januari 2011

En bra dag, och en dag närmare tisdag

Vilken härlig dag det har varit idag. Jag har bara varit och njutit. Tillbringade två timmar i soffan efter lunchen med att ligga under filten och läsa. Trollen satt först och tittade på film och mumsade lördagsgodis och sen gick de in på rummet och lekte. De har kommit bra överens hela dagen och det var först nu fram emot kvällen som det har blivit lite tjafs när de börjar att bli trötta. Men eftersom de kommit så bra överens under dagen så drar jag mest på smilbanden när jag lyssnade på hur de skällde på varandra inne på rummet.

Medans vi väntade på att middagen skulle bli färdig så gick jag runt i lägenheten och gjorde kväll som jag alltid gör. Jag släcker taklamporna, trollen får tända smålamporna och så tänder vi ljus. Vi slappnar av bättre då och somnar mycket bättre, det blir som en signal till kroppen att nu är det dags att varva ner och slappna av.

Jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv och mina humörsvängningar. Ena dagen är allt pest och pina och nästa dag är allt finfint och så håller det på. Däremot är det ju lättare att hålla sig för skratt de dåliga dagarna, som på sista tiden blivit fler och fler. Men jag vet precis vad jag behöver för att ändra på det; sömn, äta rätt och några timmar egentid per dag för att ladda batterierna och vila öronen. Så trots att vi har haft ett härligt lov med sovmorgon varje dag så ser jag ändå fram emot tisdag när det är dags för trollen att gå tillbaka till sexårs och dagis.

När trollen krupit i säng om ett tag ska jag som alltid titta serier och försöka komma i säng en vettig tid. Varför jag nu envisas med det när jag ändå inte somnar förens mitt i natten. Men kroppen får vila i alla fall. Hoppas att ni också har en fin lördag oavsett om ni är uppiffade och springer ute på krogen eller sitter hemma osminkade i myskläder.

Ljusen är tända och nu ska vi ha kvällsmys

Follow Liliths liv och leverne

2 kommentarer:

Unknown sa...

hej, jag vela bara säga att du har en jätte fin blogg! :)

Monica sa...

Vad fint du skriver om hur ni har det. Du verkar så klok och förståndig. Och jag förstår att du behöver några timmar för dej själv, det behöver vi alla. Du har ju ett så stort ansvar, som ensam ska ta hand om allt. Önskar dej och dina små troll allt gott. Kram Monica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...