3 ägg
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ msk mald ingefära
½ msk bakpulver
1½ dl mjölk
Garnering:
200 g färskost
1 dl florsocker
1-2 msk mjölk
1 tsk mald ingefära
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, ingefära och bakpulver noga.
Rör ner mjölblandningen tillsammans med matfett och mjölk i äggvispet.
Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform ca 30x40 cm.
Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna på galler.
Gör garneringen: Rör färskosten smidig med florsocker och mjölk. Smaksätt med ingefära. Bred glasyren på kakan och skär i 30 rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar