2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smörj eller bröa en avlång form, ca 1½ liter.
Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning.
Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.
Lägg ner ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ungefär 1 timma.
1 kommentar:
Hej hej!
Tigerkaka går alltid hem - det sitter dottern och smaskar på just nu faktiskt :)
Läste om dina tvättrutiner, och måste säga att jag smålog...tycker maskinen går i ett och i ett, och när jag nu har 2 tonåriga tjejor så ligger det ALLTID (ren) tvätt på golvet, och då de städar sina rum så hamnar dessa i tvättkorgen osv osv en ond cirkel *puh*
Fin blogg du har!
kram
Skicka en kommentar