26 april 2011

Tigerkaka

200 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk

Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörj eller bröa en avlång form, ca 1½ liter.

Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning.

Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.

Lägg ner ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.

Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.

Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ungefär 1 timma.



Follow Liliths liv och leverne

1 kommentar:

Jenny sa...

Hej hej!
Tigerkaka går alltid hem - det sitter dottern och smaskar på just nu faktiskt :)
Läste om dina tvättrutiner, och måste säga att jag smålog...tycker maskinen går i ett och i ett, och när jag nu har 2 tonåriga tjejor så ligger det ALLTID (ren) tvätt på golvet, och då de städar sina rum så hamnar dessa i tvättkorgen osv osv en ond cirkel *puh*
Fin blogg du har!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...