25 augusti 2011

Veckans boktips

Dödligt spel av Val McDermid


Det här är första boken om min favorithjältinna Kate Brannigan. Hon har precis börjat arbeta på deckarbyrån Mortensen och Brannigan.

I den här boken får vi följa henne när hon arbetar åt rockstjärnan Jett. Han har problem med att skriva låtar till sin nya skiva. Han inser att han behöver samarbeta med sin gamla flickvän Moira, som han alltid skrev texter tillsammans med under tiden de var tillsammans.

Jett anställer Kate för att spåra upp Moira. Det krävs mycket ansträngning, men så småningom lyckas hon. Moira går med på att flytta in i ett eget rum hos Jett och samarbeta med honom.

Men lyckan blir inte långvarig, för efter en kort tid hittas Moira mördad.

Nu blir Kates uppgift att ta reda på vem mördaren är. Är det Jeffs svartsjuka flickvän Tamar, som inte vill riskera att Jeff går tillbaka till Moira.

Eller är det sekretaren Gloria, som från första stund älskat sin arbetsgivare men aldrig vågat visa det?
Kevin Kleinman är Jetts manager. Han är inte förtjust i Moiras återkoms. Hon misstänker att Kevin blåser Jeff på pengar, och Kevin tänker inte låta sig avslöjas.

Magie är Moiras flickvän. Hon är inte glad över att Moira har flyttat in hon sin gamla älskare. Kate ser henne smyga iväg från Jetts egendom samma natt som Moira mördades.

Neil är journalisten som bor hos Jett för att skriva rockstjärnans biografi. Är det han som mördat Moira, för att kunna tjäna pengar på att sälja historien till pressen, och öka försäljningen av biografin?
Mick är producenten. Han missbrukar kokain, och på grund av det haft problem med sitt jobb. Han har gjort flera misstag och är rädd för att förlora sitt jobb. Speciellt som Moira har börjat att producera en del av musiken, och gör det bättre än Mick.

Som sagt är Kate Brannigan min favorithjältinna. Hon är smart och har alltid mål i mun. En bonus är att man även får följa hennes relation med rockjournalisten och grannen Richard. De två är olika som natt och dag, men har det oftast bra ihop.



Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...