21 december 2010

Gåtornas palats av Dan Brown


David Becker jobbar på universitet, hans specialområde är främmande språk. Han tar även enstaka uppdrag åt NSA, en topphemlig organisation som sysslar med spaning, för att dryga ut sin blygsamma lön från universitetet. Det var under ett sådant uppdrag som han träffade Susan. Nu har han åter igen fått ett nytt uppdrag. En snabb resa fram och tillbaka till Spanien för att hämta tillhörigheterna från en man som har dött. Tillhörigheter som NSA gör allt för att få.

Susan är NSAs främsta kryptolog. Hennes intresse för kryptering väcktes av hennes första kärlek, som skrev ett krypterat meddelande åt henne när de var små. Även hon är delaktig i det uppdrag som David har fått, men hennes del av uppdraget sköts, som alltid, i djupet av NSA, inne på krypto.

Men det här uppdraget är något helt annat än vad de är vana vid. Det kommer att avögra landets, och NSAs framtid.


Som alltid fastnar jag i Dan Browns böcker från sida ett. Den här boken är inget undantag. Men sina korta kapitel lockar han hela tiden läsarna att fortsätta. Man fastnar, och ville hela tiden läsa ett kapitel till, och gör det, tills boken är utläst.

Format Inbunden
Antal sidor 419
ISBN 9789100107161

Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...