11 februari 2011

Egoist ja visst

Gud vad skönt det var att komma till psykologen och bara ösa ur sig allt. Vi kom fram till att jag prioriterar barnen så pass mycket att jag bortprioriterar mig själv. Visst, självklart ska man prioritera sina barn, men inte så pass mycket att man inte orkar med sig själv. Genom att prioritera mig lite, så hjälper det ju även barnen. De får en mamma som orkar med mycket mer, som orkar med dem.

Så hädanefter ska jag prioritera mig själv lite mer så att jag orkar vara den mamma som jag tycker att mina barn förtjänar. Och det allra viktigaste för mig just nu är tid för återhämtning och att ladda batterierna så att jag inte bryter ihop totalt över minsta lilla, något så litet som att trollen tjafsat en eftermiddag. Så från och med måndag ska Leo vara på dagis en timma längre. Förutom på fredagar då han kommer att gå som han gjort än så länge så att vi får tidig helg. Då har jag helt plötsligt fyra timmar extra i veckan att ta hand om mig själv på. Just för tillfället kommer de timmarna bestå av vila. Jag vet, det låter hemskt att jag låter mitt barn vara en timma extra på dagis för att jag ska kunna vila. Men vi behöver det alla tre; han, jag och Maja.

Leo behöver vara på dagis där han kan leka och ha kul och för en liten stund koppla bort hur allting är med pappa. Maja behöver lite lugn och ro utan en lillebror som bråkar med henne hela tiden för att få utlopp för sin frustration. Och jag behöver vila och kunna slappna av så att jag orkar med att dra hela lasset själv.

För det är bara att inse, hur många jag än har som ställer upp, och jag är otroligt tacksam för alla som finns där, så drar jag det här ensam. Det är jag som tröstar, skäller, uppfostrar, lagar mat, tvättar, pysslar om, pussar, kramar, nattar, duschar, städar, blåser på sår, klipper naglar, bokar läkartider. Ja allt. Dygnet runt, varje dag, vecka, månad så är det jag som tar det. Därför tänker jag vara egoistisk och ge mig en timma extra per dag fyra dagar i veckan så att jag orkar finnas där för mina barn och göra just allt det där.

Nu ska vi glömma alla tråkigheter för ett tag och ta helg, fredagsmyset är redo

Follow Liliths liv och leverne

3 kommentarer:

BeckaHBitcH.se -triss i gossar sa...

Hej! Kul att du hittade in till mig.

Sert att du är Borderline. Jag med och dessutom Bipolär ;-) haha lovely!

Trevlig helg.

Mammabea sa...

Kul stt du är med =)

Tess sa...

Det stämmer bra det där. Man måste ta hand om sig själv för att ta hand om barnen på bästa sätt. Fungerar inte alls om man sliter ut sig själv. Jag har märkt det själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...