07 juni 2011

Choklad- och banankaka ca 12 bitar

200 g rumstempererat smör
2½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 bananer
½ dl mjölk

Garnering:
200 g mörk blockchoklad
½ dl vispgrädde
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, råsocker, vaniljsocker och kakao poröst och luftigt.

Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.

Hacka chokladen grovt. Mosa bananerna grovt. Blanda chokladhacket med bananmoset.

Rör ner bananblandningen i smörblandningen och tillsätt mjölken.

Rör till sist ner mjölblandningen.

Smöra och bröa en form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter.

Hacka och smält chokladen. Rör samman med vispgrädden till en slät och bland kräm. Bred krämen över kakan och pudra lite florsocker över.


p.s Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler får ta del av receptet

Follow Liliths liv och leverne

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...